Egypt a odložený Tibet

Zápis mimořádné schůze klubu K.A.H.A.N. ze dne 27.7.2004

Přítomni: Radka Hutařová, Martin Křístek, Petra Křístková, Karel Kubesa


– historie a současnost lucemburského, egyptského a tibetského vinařství, seznámení s původem odrůd Mladen a Huxelrebe
– degustace vín – kuriozit:

Bernard-Massard Brut (Lucembursko) – neročníkový sekt hrubšího perlení, jemného aroma citrusů a lučního kvítí, plnější s příjemnou kyselinkou ٭٭٭

Cru Des Ptolémées Pinot Blanc 2002 (Egypt) – víno světle žluté barvy, intenzivní vůně kandovaného ovoce a nezralých vlašských ořechů, v chuti karlovarské suchary, plné, překvapivě svěží a dlouhé ٭٭٭½

Mladen 2002 kab. (prof. Kraus, Lednice) – barva světle žlutozelená, jemná květinová vůně, víno středně plné, harmonické, kratší, ale dobře se snoubící s domácí kuchyní (šunkové závitky s pažitkovou pěnou, krabí salát s jogurtem, salát s kuřecím masem, žlutým melounem a česnekovou zálivkou, ardénská paštika s mandlemi, sýrový talíř – camembert, eidam, blaťácké zlato, termizovaný sýr s pepřem) ٭٭٭½

Krebs-Grode Huxelrebe 2001 (Rheinhessen) – světle zlatožlutá barva, výrazné aroma fíků a chlebové kůrky, přes nízký obsah alkoholu (8 obj.%) překvapivě harmonické, plné, svěží a dlouze doznívající ٭٭٭٭٭

Tibetan Dry White 2002 (Tibet) – degustace odložena na příští schůzi klubu

Egypt (PDF)